به گزارش مشرق به نقل از ایسنا، کشورهای غربی متوجه گسترش هرج و مرج و خشونت شبهنظامیان در لیبی شدهاند و اسناد نشان میدهند که القاعده در حال ایجاد پایگاههایی در این کشور است.
از آنجایی که حمله هوایی ناتو در سال 2011، بخش عمدهای از ارتش لیبی را از بین برد، انگلیس و آمریکا اکنون قصد دارند تا یک ارتش تازه برای این کشور ایجاد کنند. شبهنظامیانی که برای مبارزه با رژیم معمر قذافی، دیکتاتور سابق لیبی تشکیل شدند، به ارتشهای خصوصی تبدیل شده و مبارزاتشان کشور را به زانو در آورده است.
انسداد مناطق نفتی لیبی توسط شبهنظامیان، باعث توقف تولید نفت و کمدرآمدی دولت شده است که در نتیجه آن رکود اقتصادی، خشونت و کمبود بنزین در شهرها رخ داده است.
کشته شدن یک معلم آمریکایی در شهر بنغازی که اخیرا رخ داد، نشاندهنده آشوبزدگی این کشور است و اکنون دو هفته است که درگیریها بین ارتش لیبی و گروه اسلامی انصار الشریعة در این شهر ادامه دارد. حمله سال گذشته میلادی به سفارت آمریکا در بنغازی نیز به این گروه نسبت داده میشود.
در همین راستا، لیبی دو میلیون و 500 هزار پوند پرداخت کرده است تا انگلیس، آمریکا، ایتالیا و ترکیه در دو سال آینده 15 هزار نیروی لیبیایی را در پایگاه باسینگتون آمریکا آموزش دهند.
علاوه بر این طرح آموزش، کمکهای دیگری نیز در این زمینه به لیبی ارائه میشود. پهپادهای آمریکایی که از ایتالیا یا نیجریه به پرواز درمیآیند، آسمان لیبی را پوشش میدهند، اتحادیه اروپا در حال آموزش گارد ساحلی و واحدهای گشت مرزی بوده و سازمان ملل نیز هفته گذشته اعلام کرد که برای محافظت از مقرهایش در طرابلس 235 نیرو اعزام خواهد کرد. اما با این حال قویترین شبهنظامیان توسط بخشهایی از کنگره ملی لیبی حمایت میشوند و همچنین افسرهای کنونی ارتش نیز مربوط به دوره حکومت قذافی هستند.
در واقع میتوان گفت، در حالی که دولت لیبی شکاف برداشته و در تنگنای اقتصادی قرار دارد، کمک غرب ضروری به نظر میرسد.
دو سال پس از اینکه حمله هوایی ناتو به لیبی باعث پیروزی معترضان شد، این سازمان این بار درصدد است تا با تشکیل یک ارتش برای این کشور، خلع امنیتیاش را پر کند.